18 Şubat 2016 Perşembe 15:13
Ankara'daki Terör Saldırısı

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Türkiye bir süreden beri böyle acıları yaşıyor. Artık ülkenin içine girdiği seyre odaklanmak ve bu tabloyu ortaya çıkaran sebeplerle yüzleşmek gerek" dedi.

Bilgen, Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik'i ziyaretinde, gazetecilerin soruları üzerine, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye'nin bir süreden beri böyle acıları yaşadığını belirten Bilgen, artık ülkenin içine girdiği seyre odaklanmak ve bu tabloyu ortaya çıkaran sebeplerle yüzleşmek gerektiğini ifade etti.

Bilgen, Türkiye'nin bölgede neredeyse barışık ilişki içerisinde olduğu komşusunun kalmadığını, ülke içerisindeki gerilimin de her gün cenazelerin gelmesine, anaların ağlamasına sebebiyet verdiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'de bunun son saldırı olmasını umut ediyoruz. Özellikle siyasetin, özellikle iktidarın artık şapkasını önüne koyması, bu ülkeye daha fazla bedel ödetmeden, daha ağır fatura ödetmeden, hem içeride demokratikleşme ve barış eksenli siyasete dönmeyi hem de dış politikada çevreye saldırı yaparak, etrafa vuruş yaparak kendi gücünü ispat etme değil, tam tersine bölgede istikrarı, barışı, çatışmasızlığı, silahların susmasını, siyasetin çözüm yolu olmasını, diyaloğun esas alınmasını kendisine şiar edinmelidir. Bu olmadığı takdirde bu ülke çok daha büyük acılar yaşamak zorunda kalacak.''

Türkiye'nin yakın zamanda Diyarbakır'da, Suruç'ta, yine Ankara'da ve İstanbul Sultanahmet'te benzer katliamlara sahne olduğunu vurgulayan Bilgen, şunları kaydetti:

"Her birinin mağdurları farklıydı. Belki ilişkilendirilen örgütler de başkaydı ama sonuç itibarıyla bir büyük kaos yaşadığımız ve kıyas yapıldığında da Avrupa'da 5-6 ülkede yaşanan kayıplar kadar kaybı, sadece Türkiye'nin son birkaç ay içerisinde verdiğini görmemiz gerekiyor. Bu konuya daha ciddi yaklaşmayı gerektiriyor. Sadece hamaset değil, sadece hedef gösterme değil, sorunun esasına dair çözüm konusunda yani çok net, çok açık barış siyasetini ve insan güvenliğini, toplum güvenliğini esas alan bir yaklaşımı geliştirmesi gerekiyor."

Son Güncelleme: 19.02.2016 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.