17 Nisan 2015 Cuma 18:03
Arpaçay'da sertifika töreni

Arpaçay ilçesinde ''Sürü Yönetimi Elemanı Benim'' kursunu başarıyla tamamlayan 42 kursiyere, sertifikaları verildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Çalışma ve İş Kurum müdürlükleri ve Ziraat Odası arasında yapılan protokol kapsamında, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde veteriner hekim Gökhan Kotak tarafından, sürü yöneticilerine eğitim verildi.

"Sürü Yönetimi Elemanı Benim'' kursu kapsamında hayvan ırkları, hayvan hastalıkları, suni dölleme, koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme, bakımını yapabilme, çoğaltabilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırma gibi pek çok konuda kursiyerler bilgilendirildi.

Kursun sonunda düzenlenen sertifika törenine, Kaymakam Faruk Erdem, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gürbüz Sadıkoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Çelik ve vatandaşlar katıldı.

Başarılı kursiyerlere hediyeleri ve sertifikaları protokol üyeleri tarafından verilirken, Kaymakam Erdem ile Düzgün, çobanların kullandığı kepeneği giydi.

Erdem, çobanlığın toplumda güvenilir, çalışkan ve özverili insanlar tarafından icra edilen çok önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Kursiyerlere verilen eğitim sayesinde, bu mesleği daha profesyonel ve bilinçli olarak yapacaklarını ifade eden Erdem, sertifikaların hayırlı olmasını diledi.

Son Güncelleme: 17.04.2015 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.