30 Mart 2015 Pazartesi 17:04
Arpaçay'ın TÜBİTAK projesi bölge elemelerinde

KARS (AA) - Arpaçay Anadolu Lisesinin "Endemik Bitki Özlerinin Bakteri ve Mantarlara Etkisi ve Hazır Gıdalarda Koruyuculuğu" Projesi il genelinde 20 proje arasından ilk üçe girerek TÜBİTAK bölge elemelerine girmeye hak kazandı.

Kimya Öğretmeni Betül Gündüz'ün danışmalığında yürütülen proje, Arpaçay Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kürşat Demir ve Büşra Çağlıyan tarafından hazırlandı.

İl genelinde ilk üçe girerek önemli başarı elde edilirken fen alanında da TÜBİTAK bölge elemelerine katılan tek proje olma özelliği taşıyan çalışma için Kaymakam Faruk Erdem liseyi ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerden proje hakkında bilgi aldı.

Okulun fen laboratuvarında Erdem'e, proje uygulamalı olarak sunuldu.

Projeyi oldukça başarılı bulan ve sunum sonrası öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Erdem, ilçede bu alanda ilki yaşattıkları için öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Erdem, 30 Mart-2 Nisan tarihlerinde Erzurum'da yapılacak bölge elemelerine katılacak öğrencilere, Arpaçaylılar adına başarı diledi.

 

 

arpacayin-tubitak-projesi-bolge-elemelerinde.jpgarpacayin-tubitak-projesi-bolge-elemelerinde-001.jpgarpacayin-tubitak-projesi-bolge-elemelerinde-002.jpg

Son Güncelleme: 30.03.2015 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.