18 Temmuz 2016 Pazartesi 02:53
Birçok İl Ve ilçe'de Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Kars merkez ve Sarıkamış ilçesi ile Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürmeye devam etti.

Kars'ta vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe ve FETÖ'ye karşı sloganlar atarak, tekbir getirdi.

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ile AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, alana gelerek sabaha kadar nöbet tutacaklarını söyledi. Vatandaşlar Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'a sevgi gösterisinde bulunarak, "Faruk Müdür sen bizim her şeyimizsin" sloganları attı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars'ta toplanan vatandaşlara telefonla bağlanarak teşekkür etti.

Arslan, konuşmasında, "İradenize sahip çıkmaya devam edin. 'Su uyur düşman uyumaz', o yüzden düşmana ve hainlere fırsat vermemek adına hepinize tek tek teşekkür ediyorum ki Kars'ta sokakta iradenize sahip çıkıyorsunuz. O yüzden selam ve saygılarımı iletiyorum. Rabbim bizim de sizinde yar ve yardımcısı olsun." dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Beyribey, Karslılara dik duruşlarından dolayı herkese teşekkür ederek, darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

Demokraside seçimle gelenlerin seçimle gideceğini aktaran Beyribey, şunları kaydetti:

"Yaşı büyük olanlar daha önceki ihtilalleri bilirler. Birçok ihtilalde bahaneler yaratılmıştır ve getirdiği hiçbir şey olmamıştır, ekonomi dibe vurmuştur. Buradaki herkese soruyorum. Ülkede ne vardı da girişim yapmaya kalkıştılar? 10 yıldır söylüyorum bunların niyetleri Türkiye değil, bunların niyetleri bu ülkeyi Suriye, Irak, Mısır durumuna bırakmak, ekonomik durumu yok etmek. Çocuklarımızın, karılarımızın sokaklarda dilenmesini, 60'lı yıllarda olduğu gibi çocuklarımızın yalın ayak olmasını sağlamak. Demokrasiye engel olmak amacıyla yola çıktılar ama yola çıkarken düşünmediler ki bu millet seçtikleri milletvekillerinin arkasındadır, seçtikleri cumhurbaşkanının yanındadır. Bunların düşünmediği tek şey bu."

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ise, milletin milli irade ve demokrasiye yapılan darbe karşısında kalkan olduğunu belirterek, "Bu ülkede 7'den 70'e herkes darbenin karşısında olduğunu net bir şekilde tüm dünyaya göstermiştir. Bu girişimlerde bulunan vatan hainleri gördüler ki bir hükumet değişecekse bu tankla tüfekle değil sandıklarla, milletin iradesiyle olur. Allah'a hamd olsun ki millet Türkiye'nin ve vatanın ne kadar önemli olduğunun bilincindedir. Bize bu yeter. Allah'ın izniyle hiç kimse bizi bölemeyecek ve milletimiz bize karşı yapılan bu şeyleri affetmeyecek." ifadesini kullandı.

- Sarıkamış

Sarıkamış ilçesinde vatandaşlar, Gaziler Meydanı'nda toplanarak demokrasi nöbetini tutmayı sürdürüyor.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş Gaziler Meydanı'nda bir araya geldi.

Kaymakam Karaman, burada yaptığı konuşmada, şehitler diyarı Sarıkamış'ın, vatanına, milletine ve bayrağına bağlı olarak darbe girişimine karşı dik durduğunu ve buna devam edeceğini söyledi.

Darbe girişimine karşı bütün Türkiye’de olduğu gibi Sarıkamış halkının da üzerine düşen her şeyi yaptığını belirten Karaman, şöyle dedi:

"Devletimiz ilk andan itibaren Kars'ta ve Sarıkamış'ta olaya el koydu. Çok şükür ki bu vatan hainleri bir bir tespit ediliyor. Size kurşun sıkanlar karşılıklarını alacaklar. Hepsini biliyoruz, kim olursa olsun, rütbesi ne olursa olsun bu devlete kastediyorsa mislini karşılığıyla alacaktır. Bizler devletimizin güvenlik ve istihbarat birimleriyle tespitlerimizi yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu kendini bilmezler bir bir yargı önüne çıkacaktır. Sizler şehitler diyarı evlatları olarak ülkenize sahip çıktınız, sizlere şükran borçluyuz, Allah hepinizden razı olsun."

Belediye Başkanı Toksoy'da, bir ve beraber oldukça kimsenin bu milleti parçalamaya gücünün yetmeyeceğini ifade ederek, "Çok darbeler, badireler atlattık. Vatandaşlarımızla birlikte vatansever askere, polise sahip çıkarak bu darbe girişimini de başarıyla bertaraf ettik." dedi.

- Üzümlü

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk Bayraklarıyla sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı.

Üzümlü ilçesi çarşı merkezinde bir araya gelen vatandaşlar, araç konvoyu yapıp ilçe turu attıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na geldiler. Protestolara, Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri de destek verdi.

İlçe Kaymakam Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, darbe girişiminin üçüncü gününde de meydanların boş bırakılmaması çağrısında bulundu.

 

Son Güncelleme: 06.08.2016 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.