21 Temmuz 2016 Perşembe 03:13
Birçok İl'de Protestolar Devam Ediyor

Kars, Iğdır, Ağrı ve Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla meydanlara çıkan vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Kars'ta, kent meydanında bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto ederek, şehitler için dua etti.

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meydanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Demokrasi meydanında demokrasi nöbetini sürdürdüklerini belirten Çalkın, "Bütün Kars halkı burada. Nasıl ki tankların ilk çıktığı gün hep birlikte bizimle mücadele ettilerse, bugün 6'ncı günde de bizi yalnız bırakmıyorlar. Kars, Harakani torunlarının olduğu, Alparslan'ın girdiği önemli bir şehir. Biz bu ruhu taşıyoruz, taşımaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Engelliler Birimi Başkanı Faruk Ocak da Türkiye'de birlik ve beraberliğin sürmesi temennisinde bulundu.

Gazi torunu Hediye Görel ise her zaman hükümetin yanında olduklarını dile getirerek, "Biz devletimizin, milletimizin yanındayız. Topraklarımızı kimseye vermeyiz. Ben kalleş çocuğu değilim, gazi torunuyum. Biz kimseye bırakmayız, biz meydanlardayız. Bunu herkes böyle bilsin; verecek bir karış toprağımız yok." diye konuştu.

- Iğdır

Iğdır Valiliği önünde toplanan Vali Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Atatürk Caddesi'nde sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Katılımcılara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yeşilay ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından su ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Ayşe Çırıkka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haksızlığın karşısında durmak için alana geldiklerini ve sonuna kadar bekleyeceklerini belirtti.

İlk günden itibaren sokaklarda darbe girişimini protesto etmek için bulunduğu anlatan Çırıkka, şunları kaydetti:

"Cuma gününden beri, Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrıyla buraya geldik. 6 gündür burada demokrasi nöbetimizi bekliyoruz. Darbe yapılmış olsaydı ülkemiz çok gerilere gidecekti. Geçmişteki darbeleri duyuyoruz, tekrar aynı şeyi istemiyoruz. Demokrasimizi sonuna kadar koruyacağız. Her zaman Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin yanındayız."

- Ağrı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde, Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, cadde ve sokaklarda yürüyüş yaparak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sokaklara çıkarak demokrasiye sahip çıktıklarını anlattı.

Atmaca, demokrasi nöbetine devam edeceklerini bildirerek, vatandaşlara teşekkür etti.

- Erzincan

FETÖ'nün darbe girişimi, Üzümlü ilçesinden Erzincan il merkezine düzenlenen araç konvoyu ile protesto edildi.

Üzümlü ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ve Ahıska Türkleri, Türk bayraklarıyla donattıkları araçlarının yanı sıra belediyenin tahsis ettiği otobüslerle konvoy oluşturarak il merkezine geldi.

Erzincan'daki Cumhuriyet Meydanı'nda araçlarından inen katılımcılar, tekbir getirip slogan attı.

Ahıska Türklerinden Barış Rüştü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meydanları bırakmayacaklarını ifade etti.

Rüştü, Ahıska Türkleri olarak 6'ncı günde de meydanlarda olduklarını aktararak, "Üzümlü'den Erzincan'a geldik ve hala meydanlardayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize 'Evlerinize gidebilirsiniz' diyene kadar biz buralardayız." diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.08.2016 11:10
Anahtar Kelimeler:
FETÖProtestoYürüyüş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.