26 Ekim 2015 Pazartesi 12:40
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kars'ta halkla birlikte

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Oslo görüşmelerine ilişkin belgelerin açıklandığını, televizyon ve gazetelerde yer aldığını" ifade etti.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kars'ta, yağmur altında esnaf ziyareti yaparak, Karslıları selamladı. 

Partisinin Halitpaşa Caddesi'ndeki seçim bürosunu da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da Kars'ın tarih yazacağına inandığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin sadece Kars'ın değil, Türkiye'nin sorunlarını çözmeye hazır olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

"Türkiye'nin en temel sorunlarını çözecek olan CHP'dir. Bu bağlamda Kars'ın ve Karslıların bize güç ve destek vermesi lazım. Kars, bizim tarihimizin, kültürümüzün çok önemli bir parçasıdır. Peyniriyle sadece Türkiye’de değil, dünyada ünlenen bir ilimizdir Kars. Serhat şehri olarak da tanımlıyoruz Kars'ımızı. 1 Kasım'da Kars’ın ve Karslıların Cumhuriyet Halk Partisine büyük bir teveccüh göstereceklerine inanıyorum. Karslılara güveniyorum." 

- "Oslo belgelerini açıklayacağım iddiası" 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "hükümetin terör sorununu çözümü için Oslo'da yaptığı görüşmelerde, terör örgütüne kabul edilemez vaatlerde bulunduğunu ve bunun belgelerini açıklayacağı" yönündeki beyanının hatırlatması üzerine, "Açıklandı. O belgeler açıklandı. Televizyonlarda, gazetelerde yer aldı" dedi. 

Kılıçdaroğlu, bu konuda sözlerine şöyle devam etti: 

"Türkiye’de adına ne derseniz deyin, ister Kürt sorunu, ister terör sorunu, ister başka bir sorun, ister toplumsal sorun... Bu sorunu CHP dışında hiçbir parti çözemez. Eğer vatandaşlarımız bu sorundan mağdursa bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorsa oy verecekleri tek parti var, o da Cumhuriyet Halk Partisidir. Bakın ben bunu açık yüreklilikle söylüyorum. 13 yılda çözemedi. Ben, '4 yılda çözeceğim' diyorum. Türkiye'yi terör belasından, Ortadoğu bataklığından kurtaracağım. Bunun olması lazım. Yazık, günah bu ülkeye. Gencecik fidan gibi çocuklarımız hayatlarını kaybediyorlar. Yazık günah değil mi? Bir arada, barış içinde yaşamak varken bu kavga neden? Kavgadan bıktık. Siyasetteki gerginlikten de bıktık. Yeter artık. Bu ülkede biraz huzur istiyoruz, refah istiyoruz. İşsizlik istemiyoruz, yoksulluk istemiyoruz. Bunun mücadelesini ben veriyorum. Bu mücadeleye destek kim veriyorsa gelsin Cumhuriyet Halk Partisinin çatısı altına." 

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerini yaşadığı bir dönemden geçtiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, bunun yönetim boşluğundan kaynaklandığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bu dönemde kendi içinde kavgalı bir ülke haline dönüştüğünü ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Biz Cumhuriyeti bunun için mi kurduk? Çocuklarımızı bunun için mi yetiştirdik? Kavga için mi, hayır. Daha refah düzeyi yüksek olan bir toplum için biz mücadele ediyoruz. Çocuklar iyi okusun, iyi eğitim alsınlar, iyi yaşam koşulları olsun, vatandaşımız huzur içinde olsun. Neredeyse caddede ve sokakta birbirimize selam veremez hale geldik. Kim yaptı bunu? 13 yılda toplum bu noktaya geldi. Yazık günahtır. Türkiye’yi buradan çıkarmamız lazım, bu ateş çemberinden çıkarmamız lazım. Birbirimizi kucaklamamız lazım. Acımızı paylaşmamız lazım. Eğer bunu yaparsak çok önemli mesafe katetmiş olacağız. Bu bağlamda Karslılardan destek istiyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra karayoluyla Ardahan'a geçti. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kars'ta halkla birlikte

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kars'ta halkla birlikte

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kars'ta halkla birlikte

Son Güncelleme: 26.10.2015 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.