13 Mayıs 2016 Cuma 12:38
Digorlu Genç Dağcılar, Samsun'da Tırmanacak

Digor İlçesinden 8 orta öğrenim öğrencisi, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Samsun’da düzenlenecek "Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası” etkinliğine katılacak.

Digorlu dağcılar, beden eğitimi öğretmenleri spor tırmanış antrenörü ve milli sporcu Buket Akça ve Akın Taşkıran ile birlikte Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası’nın yapılacağı Samsun’a gitti.

Antrenör Akça, kafilenin Samsun'a gidişi öncesi Kars Harakani Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonada Digor Spor Tırmanış Takımı olarak Kars’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Takımlarının şampiyonaya Digor Kaymakam İsa Bolat’ın girişimleriyle kurulan tırmanış duvarında 2 aylık gibi kısa sürede hazırlandığını belirten Akça, ”Takımımızdaki sporcular çok yetenekli ve yarışmaya iyi hazırlandılar. Amacımız, dağcılık sporunun fiziksel ve zihinsel kazanımlarının yanı sıra çocuklarda kalıcı spor kültürü oluşturmak. Böylesine üst düzey bir yarışmadan başarıyla Kars’a döneceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Digorlu genç dağcılar, aynı zamanda milli takım seçmeleri niteliğindeki şampiyonadan dereceyle dönmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.