03 Temmuz 2015 Cuma 12:01
Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar

Kars'ta Karapapak Derneği Gençlik Kolları, ramazan ayını şiddet ve baskı altında yaşamak zorunda bırakılan Doğu Türkistanlı Türklerin içinde bulundukları durumu anlamak için hurma ve suyla iftar yaptı.

Derneğin Gençlik Kolları Başkanı Tayfun Kaya, Doğu Türkistanlı Türklerin ramazan ayını şiddet ve baskı altında yaşamak zorunda kaldığını belirtti.

Çin devletinin insan haklarına aykırı girişimlerini protesto ettiklerini vurgulayan Kaya, ''Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz zor bir sınav veriyor. Adeta Nemrut'un Hz. İbrahim'i ateşe atma olayını günümüzde yaşıyorlar. İnançları, ahlakları, değerleri ayaklar altına alınmak isteniliyor" dedi.

Doğu Türkistan'da Müslümanların oruç tutmasının ve namaz kılmasının engellenmeye çalışıldığını dile getiren Kaya, halkların baskı altına alınmasına, insan onurunun yerle bir edilmesine, zulüm kimden gelirse gelsin karşı çıkacaklarını vurguladı.

Son Güncelleme: 03.07.2015 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.