15 Mayıs 2016 Pazar 17:13
'Engellilerle Empati Günü' Etkinliği

Engelliler Haftası dolayısıyla "Engellilerle Empati Günü" etkinliği düzenlendi.

Kars Valisi Günay Özdemir öncülüğünde, Ani ören yerinde başlatılan Engellilerle Empati Günü etkinliği kapsamında, tekerlekli sandalyeyle yarış, koltuk değnekleriyle penaltı atışları, koşu yarışması, görme engelli bastonlarla yürüme ve yön bulma yarışmaları gibi bir dizi etkinlik yapıldı.

Vali Özdemir, programda yaptığı konuşmada, engellilerle ilgili devletin bir dizi çalışma yaptığını, valilik olarak da kamu kurumlarında ve personel yerleştirilmesinde engellilere yönelik olumlu adımların atıldığını söyledi.

Ani ören yerindeki yürüyüş yollarının engellilere yönelik düzenleneceğini belirten Özdemir, şunları kaydetti:

''Engellilerle Empati Günü'nün her yıl düzenli olarak kutlanması için çalışma başlattık. Kars'tan Edirne'ye, dünyanın Londra'sına, Paris'ine, Berlin'ine, Pekin'ine kadar uzanacak bir gönül köprüsünü, gönül yolunu İpek Yolu ile birleştirerek hep beraber kurmayı ve bundan sonra da bunu devam ettirmeyi hep beraber diliyorum.''

Etkinlikte, Vali Özdemir, koltuk değnekleriyle penaltı atışı yaptı.

Düzenlenen etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, engelli dernekleri, öğretmenler, Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, spor dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 17.05.2016 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.