31 Mayıs 2015 Pazar 19:10
Fidanları bebek gibi büyütüyorlar

KARS  - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğünde istihdam edilen kadınlar, yılda 1,5 milyon fidan üreterek bölgenin ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor.

İŞKUR tarafından Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğünde istihdam edilen 30 kadın, Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki tesislerde fidan üretimine başladı.

Tesislerde üretilecek yaklaşık 1,5 milyon fidan, Kars, Erzurum, Erzincan, Iğdır, Ağrı, Ardahan başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde bulunan ağaçlandırma sahalarına dikilecek.

Kadınlardan Belkız Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fidanların özel bakım istediğini belirterek, tohumdan çıkan fidanları tüplere aldıklarını anlattı.

İşlerini severek yaptıklarını söyleyen Çelik, "Bizim elimizde büyüyen fidanlar Doğu'yu güzelleştirecek. Fidanların bakımını bebeğe bakar gibi yapıyoruz. Kadınlar olarak fidanlara birer çocuk gibi bakıyoruz. Fidanlar bizim için çok önemli" dedi.

Ceylan Çelik de fidan üretmenin oldukça önemli ve emek isteyen bir iş olduğunu vurgulayarak, "Bayan eliyle yetişen fidan güzel olur. Zaten bayan elinin değdiği her şey güzeldir. Bayanlar, yaptığı işe sevgisini verdikleri için daha nazik ve narin olur. Bu üretimde emeğimizin olması bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

- "Kadınlar daha özverili daha dikkatli çalışıyor"

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik ise amaçlarının Sarıkamış'ta üretilen fidanlarla bölgedeki ağaçsız alanların tamamını ağaçlandırmak olduğunu kaydetti.

Bu yıl 1,5 milyon fidan üretmeyi hedeflediklerinin altını çizen Çelik, "Bahar mevsimiyle birlikte fidan yastıklarına sarıçam tohumları makinelerle ekildikten sonra fidan yetiştirme süreci başlıyor. Bu fidanların bakımını, büyütülmesini öncelikle bayanlar yapıyor. Toplum yararına programlar kapsamında İŞKUR'dan görevlendiren arkadaşlarımız bu işte çalışıyor" diye konuştu.

Çelik, kadınların yaptığı çalışmanın farklı olduğunu vurgulayarak, "Kendi çocuklarına verdikleri emek gibi fidanları bu şekilde büyütüyorlar. Erkeklerden daha özverili, daha dikkatli çalışmaları, ürünün kaliteli olmasına da yansıyor. Bu anlamda 1 milyon 100 bin çıplak köklü sarıçam, 200 bin tüplü sarıçam, 200 bin de plastik kaplı sarıçam fidanı üretimi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31.05.2015 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.