08 Nisan 2016 Cuma 17:03
'Genç Çiftçiler' Projesi Tanıtıldı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında "Genç Çiftçi" projelerinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıda konuşma yapan Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış ve Kars bölgesinin yalnızca turizmle değil, tarım ve hayvancılıkla gelişerek ülke ekonomisine katma değer sağlayacağını belirtti.

Sarıkamış’taki genç çiftçilerin projeye yoğun ilgi göstereceklerini umduğunu ifade eden Karaman,” Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yaptığı projelerle çiftçilerimize çok büyük katkı sağladığını son yıllarda hep birlikte görüyoruz. Köylerimizde çok modern dev tesisler kuruluyor. Burada projenin tanıtımı için köy muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Genç çiftçiler projesinin bölgemize, ülkemize bol bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün de bu bölgede tarım ve hayvancılık olmazsa hayatın olmayacağını belirterek, genç çiftçilerin daha özgüven içinde girişimci olmaları gerektiğini söyledi.

Ülkenin her tarafında olduğu gibi Kars’ta da son yıllarda tarım ve hayvancılık bakımından devlet ve hükümet destekleriyle büyük bir gelişim ve kalkınma sağlandığını belirten Düzgün, şunları kaydetti:

”Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı projelere göre 30 bin TL’ye kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsayan tebliğ resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başvurular, kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabilecek. Tebliğ kapsamında çiftçiler, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği konularındaki projeler için başvuruda bulunabilirler. Başvurular, 12 Nisan-4 Mayıs tarihlerinde yapılacak.”

Toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök ile köy muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı.


 

Son Güncelleme: 08.04.2016 19:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.