13 Nisan 2016 Çarşamba 16:08
Genç Çiftçilere, 30 Bin Lira Hibe Desteği

Kağızman ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan "Genç Çiftçi Projesi" tanıtıldı.

İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen tanıtım programında konuşan Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün, özellikle projenin tanıtımında köy muhtarlarına büyük görev düştüğünü söyledi.

Bölgede, tarım ve hayvancılığın çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Düzgün, "Kars'ta da son yıllarda tarım ve hayvancılık bakımından devlet ve hükumet destekleriyle büyük bir gelişim ve kalkınma sağlandı. Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsayan tebliğ yürürlüğe girdi. Başvurular, kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabilecek. Tebliğ kapsamında çiftçiler, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arıcılık ürünleri ile yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği konularındaki projeler için başvuruda bulunabilirler."

Toplantıya, Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, şube müdürleri ve çiftçiler katıldı.

 

Son Güncelleme: 13.04.2016 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.