10 Mayıs 2016 Salı 11:47
Haydar Aliyev Doğumunun 93. Yıl Dönümünde Anıldı

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, doğumunun 93. yıl dönümünde Kars'ta anıldı.

Aliyev'in 93. doğum yıl dönümü dolayısıyla Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Haydar Aliyev büstü önünde tören düzenlendi. Törende, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı tarafından büste karanfil bırakılarak, saygı duruşunda bulunuldu.

Süleymanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Haydar Aliyev'in Azerbaycan Cumhuriyeti'ne önderlik ettiği dönemde Azerbaycan'ın çok büyük gelişmelere imza attığını söyledi.

Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı olmadan önce ülkelerinin eski SSCB'den ayrılan 15 cumhuriyet arasında en geri kalmışları arasında yer aldığına işaret eden Süleymanlı, şunları kaydetti:

"Onun yüksek seviyedeki yöneticilik kabiliyeti sayesinde gördüğü işler, hayata geçirdiği faaliyetler sayesinde Azerbaycan, en gelişmiş bir cumhuriyete çevrildi. Haydar Aliyev ilk Müslüman Türk olarak Sovyetler Birliği'nde en yüksek görevlerde çalıştı. Haydar Aliyev yaptığı hizmetlerden dolayı Azerbaycan halkı, hatta SSCB halkı tarafından da çok seviliyordu. O 1990 yılından sonra Moskova'dan ayrılarak Azerbaycan Cumhuriyeti'ne geldi. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti çok ağır günlerdeydi. Haydar Aliyev'in büyük siyaseti ve tecrübesi sayesinde Nahçıvan, o ağır günlerden çıktı. O zaman Ermeniler Karabağ ile birlikte Nahçıvan Özerk Cumhuriyetini de işgal etmek istiyorlardı. Onun gösterdiği faaliyetler ve hayata geçirdiği siyasetler sonucunda Ermeniler buna nail olamadılar. Nahçıvan Ali Meclis Başkanı olduğu zamanlarda Umum Milli Liderimiz, Türkiye ve İran ile iyi ilişkiler kurmayı başardı. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile Türkiye arasında köprü yapıldı.''

Süleymanlı, Haydar Aliyev'in unutulmaz bir lider olduğunu ifade ederek, "Azerbaycan halkı Haydar Aliyev'i hiçbir zaman unutmayacaktır. Haydar Aliyev Azerbaycan halkının kalbinde yer tutmuştur.'' dedi.

Başkonsolos Süleymanlı, törenin ardından Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Haydar Aliyev Eğitim ve Kültür Merkezi'ne geçerek, burada öğrencilere kitap hediye etti.

Haydar Aliyev Doğumunun 93. Yıl Dönümünde Anıldı

Haydar Aliyev Doğumunun 93. Yıl Dönümünde Anıldı

Haydar Aliyev Doğumunun 93. Yıl Dönümünde Anıldı

Haydar Aliyev Doğumunun 93. Yıl Dönümünde Anıldı

Son Güncelleme: 12.05.2016 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.