18 Mayıs 2015 Pazartesi 23:35
HDP binalarına yapılan saldırılar

KARS - Adana ve Mersin'de HDP İl ve İlçe Başkanlıklarının bulunduğu binalara yapılan saldırı Kars'ta protesto edildi.

HDP İl Başkanlığı önünde milletvekili adayları Ayhan Bilgen, Şafak Özanlı ve Önder Fidanboy ile basın açıklaması yapan İl Eş Başkanı Şahsenem Oğultarhan, HDP'nin yükselişinden korkan AK Parti hükümetinin korkutma ve yıldırma politikalarına hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Bu saldırıların Türkiye siyasetinin ne derece kirli yürütüldüğünü gösterdiğini belirten Oğultarhan, "Adana ve Mersin'de düzenlenen bombalı saldırılar devletten bağımsız gerçekleşmemiştir. Faşist ve ırkçı zihniyet barışa ve çözüme bir kez daha vurmuştur. Bu çok profesyonelce planlanmış bir eylemdir. HDP'nin başarılı olması durumunda tüm oyunlar deşifre olacak ve iktidarcı zihniyet halk karşısında tüm gerçekliği tekrar gözler önüne serecektir" diye konuştu.

Oğultarhan, provokasyon, saldırı ve atom bombasının artık bu halkı durduramayacağını ve inancını yıkamayacağını sözlerine ekledi.

HDP Kars milletvekili adayı Ayhan Bilgen de bu saldırılarla çok açık bir katliamın hedeflendiğini söyledi.

Seçim bürolarında toplantı yapıldığını, adayların o saatte parti binasında olduğunu bilenlerin büyük bir katliamı hedeflediğini ifade eden Bilgen, şöyle konuştu:

"İki yaralıyla bu olayın sonuçlanmış olması, arkadaşlarımızın can sağlığı açısından sevindirici ama Türkiye'nin 90'lı yıllara geri döndüğünü göstermesi açısından da ibret vericidir. İlginç bir gün seçilmiştir. 18 Mayıs İbrahim Kaypakkaya'nın şahadetlerinin günüdür. Bu mesajı da biz aldık. Elbette nasıl değerlendireceğimizi de bu halk ödediği bedellerle, çıkarttığı derslerle gereken değerlendirmeyi yapacaktır. 7 Haziran'da bu saldırılara halk gereken cevabı, gereken dersi verecek. Biz asla bu provokasyonlara gelmeyeceğiz."

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

HDP binalarına yapılan saldırılar

HDP binalarına yapılan saldırılar

Son Güncelleme: 18.05.2015 23:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.