02 Eylül 2015 Çarşamba 19:28
Iğdır'daki terör saldırısı

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu belirlenen 2 kişiyi gözaltına almak isterken açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Olgun Kurbanoğlu, memleketi Kars'ta son yolculuğuna uğurlandı. 

Şehit polis memuru Kurbanoğlu için ilk olarak Kars Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Buradaki törenin ardından şehidin naaşı kortej eşliğinde Fethiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada vatandaşlar ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' sloganları attı.

Fethiye Camisi'nde kılınan cenaze namazı öncesi şehidin eşi Asuman Kurbanoğlu tabuta sarılarak, ''Sana yakışmadı. Ben dik duracağım şehidim. Sen bize şefaat edeceksin. Sen Peygamberimizin şefaatine mazhar oldun şehidim'' dedi. 

Bu arada büyük oğlu Muhammet'in ağladığını gören Kurbanoğlu, ''Sen şehit oğlusun dik dur'' diyerek teselli etti.

Şehit Kurbanoğlu'nun cenazesi Kars Müftüsü Mehmet Genç tarafından kıldırılan namazın ardından Asri Mezarlığı'nda 10 gün önce vefat eden annesinin mezarının yanına defnedildi. 

- Şehidin hatırası oğluna emanet

Bu arada, defin işleminin ardından naaşın üzerine örtülen Türk bayrağı ile cenaze töreni için hazırlanan fotoğrafı Kars Valisi Günay Özdemir ve Iğdır Valisi Davut Haner tarafından şehidin oğlu Muhammet Kurbanoğlu'a teslim edildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınları, Kars Valisi Günay Özdemir, Iğdır Valisi Davut Haner, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Kars İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Son Güncelleme: 02.09.2015 19:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.