17 Mart 2016 Perşembe 12:13
Japonya'dan Kağızman'a 'Evde Bakım Aracı'

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği, Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında Kağızman Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na evde bakım hizmetleri aracı hibe edecek.

Kağızman Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan proje, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğince yürütülen Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında hibe destek almaya hak kazandı.

Büyükelçiliğin, hazırlanan "evde bakım hizmetleri" projesine bu amaçla özel hazırlanmış hibe araç desteği vermesine ilişkin protokol, büyükelçilik rezidansında törenle imzalandı.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi, imza töreninde yaptığı konuşmada, 2016 yılının, Japonya ile Türkiye dostluk ilişkilerinin temelini oluşturan Ertuğrul Fırkateyni kazasının 126. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, son dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin, ülke liderleri arasındaki güçlü güven ilişkisi altında, politika, diplomasi, ekonomi, iş, kültür gibi bir çok alanda önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül de projenin evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan hasta, yaşlı ve muhtaç vatandaşlarımızın muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Son Güncelleme: 17.03.2016 19:02
Anahtar Kelimeler:
JaponyaHibeEvre Bakım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.