29 Mart 2016 Salı 11:23
Kaçak Avcılığa 38 Bin Lira Ceza

Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü mevkisinde yasak olmasına rağmen keklik avlarken yakalanan 12 kişiye 38 bin 482 lira para cezası uygulandı.

Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürlüğüne bağlı Sarıkamış Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ile Karakurt Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Karakurt köyü mevkisinde yaptıkları denetimde yazak olmasına rağmen keklik avı yapan 12 kişiyi yakaladı.

Denetimde canlı halde 71 kınalı keklik de ele geçirildi.

Ekipler, kaçak avlanan kişilere, toplam 13 bin 632 lirası idari, 24 bin 850 lirası da tazminat olmak üzere 38 bin 482 lira para cezası uygulandı.

Bu arada el konulan keklikler, sağlık kontrolleri yapılmak ve ihtiyaç görülmesi halinde tedavileri yapılması için Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildi.

Son Güncelleme: 29.03.2016 13:58
Anahtar Kelimeler:
Keklik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.