22 Nisan 2016 Cuma 15:18
Kaçak Avlanan Keklikler Doğaya Bırakıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kurulan tuzaklarla kaçak avlanan keklikler, tedavilerinin ardından doğaya bırakıldı.

Sarıkamış İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kaçak avcılığın önlenmesine yönelik denetimlerinde ele geçirilen, tuzaklarla yakalandığı ve uçmamaları için tüylerinin kesildiği belirlenen keklikler, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edildi.

Keklikler, daha sonra Karakurt köyü mevkisinde doğaya salındı.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçak avcılığa yönelik denetimler gerçekleştirildiğini söyledi.

Yaralı hayvanların tedavi edilerek yaşam alanlarına dönmeleri için çalışmalar yapıldığını belirten Karaman, Sarıkamış'ın önemli bir zenginliği olan yaban hayatının korunması gerektiğini ifade etti.

Karaman, "Avcıların tuzağına düşmüş keklikleri, bakım ve tedavisi yapıldıktan sonra kayak merkezimiz yakınlarında doğaya salmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu işe emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bir daha kimse bu tür kaçak avcılık işine tevessül etmez." dedi.

- Keklikler 3-5 aylık tedavi sürecinden geçti

KAÜ Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Uzlu da tuzaklarla avlanan kekliklerin uçmalarına engel olmak için genelde kuyruk teleklerinin kesildiğini belirtti.

Kekliklerin, merkezde çekilen teleklerinin yerine yenisinin gelmesi için 3-5 aylık tedavi sürecinden geçirildiğini dile getiren Uzlu, sağlığına kavuşan kekliklerin yeniden doğaya salındığını kaydetti.

Etkinliğe, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy ile Orman ve Su işleri Bakanlığı Kars Şube Müdürü Murat Doğanay da katıldı.

Son Güncelleme: 22.04.2016 17:21
Anahtar Kelimeler:
KeklikSarıkamışKaçak Av
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.