05 Mart 2016 Cumartesi 02:23
Kadın Gözüyle Kars Ve Ardahan'ı Fotoğrafladılar

 Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) davetlisi olarak Kars ve Ardahan'a gelen 11 kadın fotoğrafçı ve yazar iki kentin tarihi, turistik ve sosyal yaşamını fotoğrafladı.

Türkiye'nin önde gelen kadın fotoğraf sanatçıları, üniversitelerin fotoğraf bölümü akademisyenleri ile belgeselci ve yazarlardan oluşan 11 kadın, SERKA tarafından organize edilen "Kadın Fotoğrafçıların Gözünden Serhat İlleri" adlı program kapsamında ilk olarak Kars'a geldi.

Üç günlük program için kente gelen belgeselci Bilge Egemen, oyuncu Pelin Batu, fotoğraf sanatçısı ve senarist Ebru Ceylan ile fotoğraf sanatçıları Defne Sesin Okay, Bennu Gerede, Ayten Hatice Yılmaz, Sezgi Olgaç, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Taş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülbin Özdamar Akarçay, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Nihal Gündüz ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Derya Kılıç, Türkiye-Ermenistan sınırında bulunan Ani Antik Kenti'ni gezdi.

Tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan Ani'deki bütün tarihi kalıntıları tek tek gezen ziyaretçiler fotoğraf çekti.

Daha sonra Kars'ın merkeze bağlı Kozluca köyüne giden fotoğrafçılar köydeki kadınlarla sohbet etti ve sosyal yaşamı fotoğrafladı.

Kadın fotoğrafçılar, Aşıklar Otağı'na da uğrayarak Aşık Günay Yıldız ile Ilgar Çiftçioğlu'nun dinletisini izledi.

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Hasbey köyüne giden fotoğrafçılar, Kars-Ankara seferini yapan Doğu Ekspresi'ni çektikten sonra objektiflerini bu kez köy yaşamına çevirdi. Özellikle köydeki kadınların günlük yaşamı görüntüleyen fotoğrafçılar, daha sonra köy gençlerinin kıyasıya yarıştıkları atlı cirit müsabakasını izledi.

Grup, Kars-Ardahan arasında bulunan buzla kaplı Çıldır Gölü'ne geçti, göl kıyısında bulunan köylülerin Eskimo usulü balık avını izledi ve atlı kızak turu yaptı. Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Şeytan Kalesi'ne giden fotoğrafçılar, tarihi bilinmeyen ve ortaçağ şatolarını anımsatan kalenin en iyi karelerini çekmek için çalıştı.

Kars kent turu yapan grup, son olarak Kars Kalesi, tabyalar, Kümbet Cami, Fethiye Cami, Hayvan Pazarı, tren garı ile Rus mimarisiyle yapılan evleri gezdi.

Belgesel yönetmeni Bilge Egemen tarafından çekimleri yapılan "Kadın Fotoğrafçıların Gözünden Serhat İlleri Programı, belgesel haline getirilerek televizyonlarda yayınlanacak ve çekilen fotoğraflar sergi haline getirilerek sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacak.

Son Güncelleme: 05.03.2016 11:53
Anahtar Kelimeler:
SerkaKadın Fotoğrafçı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.