02 Aralık 2015 Çarşamba 19:16
Kağızman'da çiftçilere meyve fidanı

Kağızman Belediye Başkan Vekili Halit Şen, tarımsal kalkınmaya destek çalışmaları kapsamında çiftçilere uzun elma, armut ve kayısı fidanı dağıtımı yapıldığını bildirdi.

Kağızman Belediyesi, ilçede meyveciliğin gelişmesi için çiftçilere uzun elma, armut ve kayısı türlerinde bin fidan dağıtımını törenle yaptı. 

Şen, fidan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, tarımsal kalkınmaya büyük önem verdiklerini ifade ederek, bu kapsamda, çiftçilere toprak yapısına göre ne yetiştirmek isterse destek vermeye hazır olduklarını söyledi. 

Bu törenle meyveciliğin yaygınlaşması için ilçeye özgü uzun elma ile armut ve kayısı türlerinde temin edilen bin fidanın çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıklarını belirten Şen, "Bu tip destekleri bundan sonra da vereceğiz. Bunlar Kağızman ilçemizin ve vatandaşlarımızın hak ettiği hizmetler. İnşallah çok daha fazlasını ileri ki zamanlarda ilçemize  kazandıracağız" dedi. 

Şen, sadece Kağızman'da yetişen uzun elma türüne coğrafi işaret belgesi alınması için daha önce maddi yetersizlikler nedeniyle yarım kalan çalışmaları, yeniden başvuru yaparak canlandıracaklarını da kaydetti. 

Son Güncelleme: 02.12.2015 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.