16 Mayıs 2015 Cumartesi 19:31
Kağızmanlılar tuz tüketimi konusunda bilgilendirildi

KARS  - Kağızman Toplum Sağlığı Merkezince, vatandaşlar yüksek tansiyon ve tuz tüketiminin zararları hakkında bilgilendirildi.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü önünde düzenlenen programda, vatandaşların tansiyonu ölçülerek, yüksek tansiyon nedenleri ve tuz tüketiminin zararları anlatıldı.

Toplum Sağlığı Merkezi personelleri, yüksek tansiyon ve tuz tüketimi konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla broşür dağıtarak, ilçenin değişik yerlerine afişler astı.

Yüksek tansiyon, kalp, böbrek ve şeker hastalığı başta olmak üzere, bazı kanser türleri ve kemik sağlığını korumak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarının günde 5 gram olduğunu belirten uzmanlar, bu miktarın yemeklere eklenmeden, günlük yiyeceklerden alınması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Kağızmanlılar tuz tüketimi konusunda bilgilendirildi

Son Güncelleme: 16.05.2015 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.