26 Şubat 2016 Cuma 13:48
Karlar Çabuk Erisin Diye

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde hava sıcaklığının artmasıyla cadde ve sokaklarda bulunan kar yığınları daha çabuk erisin diye belediye ekipleri çalışma başlattı.

Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürü Muhammed Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezindeki cadde ve sokaklarda biriken kar yığınlarını ortadan kaldırmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Yaklaşık 4 aydır kar küreme, taşıma ve karla mücadele çalışmalarına devam ettiklerini belirten Budak, "İlçe merkezinde 1 metreye yakın kar var. Bina çatılarından boşaltılan karların ardından kaldırım ve yollar karla kaplandı. Son bir hafta içerisinde havaların ısınmasıyla birlikte esen lodos karların erimesini hızlandırdı. Biz de kepçe ve greyderlerimizle yol kenarlarında, kaldırımlarda bulunan büyük kar kütlelerini dağıtarak daha çabuk erimesini sağlıyoruz" dedi.

-Buz timi başında

Kış koşullarının hüküm sürdüğü Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde belediyenin temizlik işleri görevlileri ve kepçelerin yardımı ile kentin dört bir yanında buz kırma çalışması yürütüyor.

2 kepçe 12 belediye işçisinden oluşan, Eleşkirt Belediyesi "Buz Timi" cadde, sokak ve kaldırımlardaki yer yer 40 santimetreye ulaşan buz katmanlarını, vatandaşların rahat yürümesi ve muhtemel bir kazanın önüne geçebilmek için buz kırma işlemlerini aralıksız yürütüyor.

Eleşkirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Kemal Sarı, bir yandan kar temizleme çalışmalarının yürütüldüğünü diğer yandan da buz kırma işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Sarı, “Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmekte. İlçenin ana arterlerinin büyük bölümünde buz kırma temizliği bitme noktasına geldi. Buranın ardından ara sokaklarda da çalışmalarımız sürecek" dedi.

Belediye "Buz Timi" ekip şefi Şerif Pirabat, “Şu an şehir merkezindeki tüm ana arterlerde kaldırımlardaki buzları kırıyoruz. Buz kalınlığı 40 santimetreye kadar çıkıyor. Ekibimizin gücü yettiği kadar buz kırma işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu konuda esnaflarımız da bize yardım ediyor" diye konuştu.

Kırılan buzlar, kamyonlarla ilçe dışına çıkarılıyor.

Karlar Çabuk Erisin Diye

Karlar Çabuk Erisin Diye

Karlar Çabuk Erisin Diye

Karlar Çabuk Erisin Diye

Son Güncelleme: 26.02.2016 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.