10 Şubat 2016 Çarşamba 12:18
Kars Belediyesin'den Çatı Temizliği Çağrısı

 Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürü Muhammed Budak, vatandaşlara çatılarda biriken karların ve oluşan buzların tehlike yaratmaması için temizlenmesi çağrısı yaptı.

Sarıkamış Belediyesi şehir merkezinde kar temizleme çalışmalarını 24 saat esasıyla aralıksız şekilde sürüdürüyor. Belediye ekipleri yaptıkları çalışmalarla şehir merkezinde cadde ve sokaklarda biriken kar kütlelerini iş makineleriyle kamyonlara yükleyerek şehir dışına taşıdı.

Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürü Muhammed Budak, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye karla mücadele ekiplerinin vardiya usulü 24 saat aralıksız olarak çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesinin en çok kar alan yerlerinden birisinin Sarıkamış olduğunu belirten Budak, şunları kaydetti:

”Belediyemize ait 10 iş makinası ve 20 personel dönüşümlü olarak 24 saat çalışmaları yürütüyor. Ekipleri gece ve gündüz olmak üzere ikiye ayırdık, bu şekilde devam ediyoruz. Aşırı kar yağışı belediyemiz bütçesine çok büyük mali külfet getiriyor. Personel harcamaları ve yakıt giderleri diğer zamanlara göre yaklaşık 3 kat artıyor. Burada özellikle çarşı içerisinde ev ve işyeri olan vatandaşlarımızdan bina çatılarındaki karları temizletmeleri konusunda duyarlılık bekliyoruz.”

Son Güncelleme: 10.02.2016 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.