29 Kasım 2015 Pazar 15:25
Kars Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkileri artıyor

Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Sayim Ucun, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümü, iki polis memurunun da şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısına ilişkin, hiçbir entrika ve kirli senaryonun birlik ve beraberliklerini bozamayacağını belirterek, binlerce yıllık geçmişe sahip bu topraklarda nifak tohumlarının ekilmesine müsaade etmeyeceklerini ifade etti. 

Ucun, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ancak tüm sorunların birlik beraberlik içinde aşılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır'da baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve 2 polisin de şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısının, çirkin bir provokasyon olduğunu ifade eden Ucun, şunları kaydetti:

"Hiçbir entrika, hiçbir kirli senaryo Türkiye'nin birlik ve beraberliğini Allah'ın izniyle bozamayacak. Binlerce yıllık geçmişi olan bu kutsal topraklara nifak tohumlarının ekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Tahir Elçi, son konuşmasında, 'asırlarca beraber yaşamış halklar arasında kavga istemiyoruz' demişti. Kavga isteyenler, kin ve nefret içinde olan hain emeller, bu olayda maalesef Tahir Elçi’yi öldürüp iki polisimizi de şehit ettiler. Saldırıyı lanetliyor, en kısa sürede faillerin yakalanmasını bekliyoruz."

Ucun, saldırıda hayatını kaybeden Tahir Elçi ve şehit polislere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralananlara da acil şifa dileklerini sundu. 

Son Güncelleme: 29.11.2015 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.