12 Ağustos 2015 Çarşamba 19:59
Kars göllerini balıklandırma çalışmaları

KARS  - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Aygır Gölü ile Kağızman'daki Deniz Gölü'ne pullu sazan yavruları bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın  "Balıklandırma Projesi" kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nden getirilen pullu sazan yavrularının Aygır ve Deniz göllerine bırakılarak balıklandırma çalışması yapıldığını söyledi.

Kentteki amatör ve ticari amaçlı balıkçılık yapan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Düzgün, ''15 Ağustos tarihinde av sezonu açılacak. Balıkçıların mevzuata uygun hareket etmeleri gerekmektedir. Balıkçılar pullu sazan yavrularına zarar vermemeli. Balıkçıların avlanma sezonunda açtıkları ağ delik genişliğinin büyük olmasına özellikle dikkat etmeleri gerekiyor. Kars'ta bulunan göllerde balıklandırma faaliyetlerini geliştirmeye yönelik çalışmalarımız aralıksız devam edecek" dedi.

Kars göllerini balıklandırma çalışmaları

Kars göllerini balıklandırma çalışmaları

Kars göllerini balıklandırma çalışmaları

Son Güncelleme: 12.08.2015 20:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.