14 Şubat 2016 Pazar 13:23
Kars Sarıkamış Obsidyeni Sevgililer İçin Tasarlandı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinin gizli kalmış zenginliklerinden volkanik cam "obsidyen", hünerli ellerde Sevgililer Günü için özel hediyelere dönüştü.

Lavların hızla soğumasıyla oluşan ve siyah, yeşil, koyu kahve renklere sahip obsidyen, Sarıkamış Belediyesince kurulan obsidyen atölyelerinde birbirinden güzel takı ve ürünlere dönüşüyor.

Sevgililer Günü'nü unutmayan obsidyen ustaları, bu güne özel tasarımlarıyla kadınlar için küpe, kolye, bileklik, yüzük, erkekler için de tespihler hazırlayarak beğeniye sundu.

Obsidyen ustası İbrahim Nar Sarıkamış'ta çıkarılan obsidyenin çok kaliteli olduğunu ve birçok alanda kullanıldığını belirtti.

Sevgililer Günü'ne özel olarak çok estetik ürünler ortaya çıkardıklarını dile getiren Nar, şunları söyledi:

Sarıkamış kent merkezi ve çevresindeki arazide zengin yatakları olan obsidiyen, kahverengi siyah, yeşil renkte oluyor. Obsidyen taşı, hediyelik eşyanın yanında son yıllarda da sağlık merkezlerinde ve spalarda hem günün stresinden arınmak hem de fizik tedavinin bir parçası olarak kullanılıyor.

Biz de 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle atölyede obsidyeni işleyerek gümüşle birleştirip sevgililerin beğeneceğini umduğumuz çok güzel, yüzük, küpe, kolye ve tespih tasarımları oluşturduk."

 

Son Güncelleme: 14.02.2016 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.