09 Mart 2016 Çarşamba 20:18
Kars Sarıkamış'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Sarıkamış İlçe Müftülüğü'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Anne Olarak Kadın" konulu seminer düzenlendi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan, İslam'da annelik makamı ve insanın hayatındaki rolünü anlayabilmek için Kuran-ı Kerim'de, Hazreti Peygamberin ve Ehli Beyti'nin nurlu sözlerine müracaat edilmesi gerektiğini söyledi.

İslam'ın ilk emrinin "oku" olduğunu hatırlatan Yelkovan, bu konuda toplumun daha çok duyarlılık göstermesini istedi.

Yelkovan, "Yaşamımızın her anında yanımızda yer alan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksız sunan kadınlara İslam dini en büyük değeri vermiş ve onun namuslu, temiz, vakarlı, haysiyetli ve şerefli bir tarzda yaşamasını sağlamıştır. İslam nazarında kadın, şefkat, merhamet, hürmet duyulması ve nezaket gösterilmesi gereken asil ve nezih bir varlıktır. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed, kadınların narin, nazik ve kibar olduklarına işaretle, onların hiç kırılmaması ve incitilmemesi gerektiğini tavsiye etmiştir" diye konuştu.

Program, konuşmaların ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan slayt gösterimiyle sona erdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Son Güncelleme: 10.03.2016 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.