24 Kasım 2015 Salı 13:42
Kars Valisi Özdemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı

 

Özdemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünyanın her yerinde en kutsal meslek olarak kabul edilen öğretmenliğin, her şeyden önce emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olduğunu belirtti.

Toplumların kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etkenin eğitim sistemi olduğuna işaret eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Öğretmenler de bu sistemin en önemli parçasıdır. Bir toplumun hamurunu yoğuran ve ona şekil veren öğretmenler, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri, geleceklerini garanti altına alabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan en önemli kişilerdir. Bu anlamda Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözü, öğretmenlerimizin üstelenmiş oldukları görevin önemini en iyi şekilde ifade etmektedir. Ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimiz, 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışı ile genç nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp, onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak, ülkemizin çağdaş uygarlık yolunda atacağı emin adımların teminatı, daha güçlü daha büyük bir Türkiye'nin de temeli olacaktır.''

Özdemir, öğretmenlerin sorumluluklarını yerine getireceğine olan güvenlerinin tam olduğunu dile getirerek, "Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize de en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 24.11.2015 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.