03 Aralık 2015 Perşembe 16:11
Kars Valisi Özdemir:3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Kars Valisi Günay Özdemir, engelli vatandaşların toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirildiğini belirterek, bu sayede başta istihdam olmak üzere eğitim, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenlik alanlarında büyük mesafeler kat edildiğini kaydetti.

Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan engelliliğin, yalnızca engellilerin ve ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konu olduğunu ifade etti. 

Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıkların, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmanın yanında, insana verilen değer ve önemin belirgin bir yansıması olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, onları desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürmelerini sağlamak hepimizin sosyal sorumluluğudur. Sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla, ülkemizde engelli vatandaşlarımızın toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirilmiş böylece başta istihdam olmak üzere eğitim, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenlik alanlarında büyük mesafeler kat edilmiştir.''

- "Engellilerin sorunları hepimizin ortak sorunudur" 

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da gün dolayısıyla yayımladığı mesajda, engellilerin toplumun vazgeçilmez ve ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi. 

Engelli vatandaşların ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel ve toplumsal hayata onurlu ve etkin bir şekilde katılmalarının en doğal hakları olduğunu belirten Karaçanta, şunları ifade etti:

"Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar hepimizin ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşama katılmasındaki engelleri ortadan kaldırmaya ve tüm insan haklarından eşit olarak yararlanmalarına yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir." 

Son Güncelleme: 03.12.2015 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.