19 Temmuz 2016 Salı 00:53
Kars Ve Ağrı'da Vatandaşlar Meydanları Terketmiyor

 Kars ve Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşlar, "Demokrasi nöbeti"ni aralıksız sürdürüyor.

Kars'ta vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe ve FETÖ'ye karşı sloganlar atarak, tekbir getirirken, demokrasi nöbetine gelen Aşık Şenlik Kültür Derneği ve Murat Çobanoğlu Kültür Derneği aşıkları sazlarını kılıflardan çıkartmayarak, darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, burada yaptığı konuşmada, Karslıların her zaman devletinin ve milletinin yanında, Türk bayrağının atında olduklarını belirtti.

Ülkenin dedelerimizden miras kaldığını belirten Beyribey, "Hepimiz bir olduk, kardeş olduk, iç içe girdik ve o gün bu gündür. 1980 öncesinde Kars ihtilaller gördü ve Karslılar hep devletinin yanında oldu." dedi.

Beyribey, darbe girişiminde bulunanların farklı amaçlarda olduklarını vurgulayarak, "Türkiye'de ne vardı da ne oldu da ihtilal yapıyorlar? Bunlar terör örgütleri gibi onun bunun maşası ve o maşalarla benim yavrularımı, milletimi, devletimi ve bayrağımı yok etmek istiyorlar. İşte bu millet buna fırsat vermedi. İstanbul da, Ankara'da, İzmir de vermedi. Bu devletin cumhur reisi olan Recep Tayyip Erdoğan'ı bu maşalara teslim etmedi. Kars'takiler de burada yığıldı, emniyeti birilerine teslim etmedi. Bunu Türkiye Cumhuriyeti de bizler de torunlarımız da bilecek." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın da ilk günden beri destek veren Karslılara teşekkür ederek, "En meşru güç milletin gücüdür ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, bunun da önüne kimse geçemez. Bu ülkede cumhurbaşkanından muhtarına kadar demokratik yolla seçim vardır." ifadesini kullandı.

- Karslı aşıklar "Demokrasi nöbetinde"

Kars'ın geçmişinde önemli yeri bulunan, sazları ve sözleriyle meydanlarda olan aşıklar, sazlarını siyah kılıflarından çıkartmayarak, sessiz bir şekilde darbe girişiminde bulunanları kınadı.

Aşık Şenlik Kültür Derneği Başkanı Günay Yıldız, aşıklar adına yaptığı açıklamada, "15 Temmuz'da gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz." dedi.

Yıldız, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan meclisimizi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim Türk tarihine başka bir kara leke olarak geçecektir." ifadelerini kullandı.

Türk milleti ve Kars halkının büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçtiğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

"Milletimiz, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, rejimine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu noktada büyük milletimizin ortaya koyduğu feraset ve cesaret de her türlü övgüye layıktır. Kars aşıkları olarak, nereden ve kimden gelirse gelsin, nereye ve kime karşı yapılırsa yapılsın demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında, milletimizin ve devletimizin yanında yer almaya devem edeceğiz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, ilimize milletimize ve Türk demokrasisine büyük geçmiş olsun."

Konuşmaların ardından, şehitler için dua edildi.

- Ağrı

Ağrı'da akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Ağrı Valiliği önüne gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimi yapanlar aleyhine slogan atarak, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturup, darbecileri kınadı.

Alanda kurulan "Darbeye Karşı STK'lar Platformu"nda FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu.

 

Son Güncelleme: 06.08.2016 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.