29 Mart 2016 Salı 10:08
Kars'a Gönderilen Ambulanslar Düzenlenen Törenle Hizmete Başladı

Sağlık Bakanlığınca acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Kars'a gönderilen 5 ambulans düzenlenen törenle hizmete başladı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Karakaya, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, Müftü Mehmet Genç, daire amirleri ve sağlık personelleri katıldı.

Törende konuşan milletvekili Beyribey, Kars'ta acil sağlık hizmetlerinde 28 ambulansın hizmet verdiğini söyledi.

Eskiden ambulanslara vatandaşın benzinini koyarsa gittiğini ifade eden Beyribey, şunları kaydetti:

''Şimdi ise ambulanslar dağın başındaki insanı gidip oradan alıp orada müdahale edip ondan sonra getirip hastaneye ve gerekli yerlere götürüyor. Hastayla ilgili karar verildikten sonra özel ambulans helikopterler veya ambulans uçaklar alıp Türkiye'nin dört bir yanına götürüyor. AK Parti nereden nereye getirdi ama bunlar yeter mi, yetmez. Devam edeceğiz. Her ilçemizde sağlık merkezleri, hastaneler yapıyoruz. Onları güçlendireceğiz. Kars’ı Ardahan ve Iğdır olmak üzere bu yörenin sağlık ile ilgili büyük merkezlerinden bir tanesi haline getirmeyi, hedefliyoruz.''

Milletvekili Ahmet Arslan ise Kars için çok daha büyük yatırımlar düşündüklerini, hiçbir yapılanı yeterli görmediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sağlık alanında geldiğimiz nokta gerçekten bizi memnun ediyor. Elbette ki daha iyi olmalı. Karsımız da, Karslımız da, ülkemiz insanı da daha iyisine layıktır. Onun için uğraşıyoruz. O yüzden Kars'ın sağlık üssü olmasına çalışıyoruz. 327 nitelikli yatağıyla Harakani Devlet Hastanemiz hizmet veriyor, 250 yatakla üniversite hastanemiz hizmet veriyor ve memnun edici bir şey. Yakın zamanda onkoloji hastanemiz devreye girecek. Bizim gayretimiz Karsımızı bölgesinde Iğdır'a, Ardahan'a, Gürcistan'a, Nahçıvan'a da hizmet eder bir hale getirmektir.''

Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Kan da hükümetin ve Sağlık Bakanlığının kararlı politikaları sayesinde son yıllarda sağlık alanında dünyada örneği görülmemiş değişime imza atıldığını ve ciddi gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından yeni alınan ambulanslar dualar eşliğinde hizmete alındı.

Kars'a Gönderilen Ambulanslar Düzenlenen Törenle Hizmete Başladı

Kars'a Gönderilen Ambulanslar Düzenlenen Törenle Hizmete Başladı

Kars'a Gönderilen Ambulanslar Düzenlenen Törenle Hizmete Başladı

Kars'a Gönderilen Ambulanslar Düzenlenen Törenle Hizmete Başladı

Son Güncelleme: 29.03.2016 13:54
Anahtar Kelimeler:
Ambulans112
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.