11 Aralık 2015 Cuma 16:12
Kars'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaçanta mesajında, insan haklarının yalnızca korunmasının değil, sürekli ileri götürülmesi ve geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilmesiyle 10 Aralık gününün, 'Dünya İnsan Hakları Günü' olarak kutlandığını ifade eden Karaçanta, şunları kaydetti:

''Türkiye, modern insan hakları anlayışının temellerini atan, temel hak ve özgürlükler konusunun en önemli dayanak belgesi özelliği taşıyan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini, 6 Nisan 1949 tarihinde ilk onaylayan ülkelerden biridir. Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda tutulduğu bütün demokratik ve çağdaş devletlerde olduğu gibi ülkemizde de bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verilmekte, bu yönde gerekli adımlar atılmaktadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasi, insan hakları, saydamlık, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum.''

Son Güncelleme: 11.12.2015 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.