15 Ocak 2016 Cuma 18:33
Kars'da Buzlu Yollarda Karpatik Takın Güvenli

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde soğuk ve yağışlı hava nedeniyle buz tutan yollarda yürümekte zorlanan vatandaşlar, ayakkabılarının altına "karpatik" takarak çözüm buldu.

Çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü ilçede, buzla kaplanan kaldırım ve yollarda yürümekte güçlük çeken vatandaşlar ayakkabılarına alt kısmı kancalı "karpatik" takarak çare buldu.

İlçede askeri malzeme satan İbrahim Demir, kar yağışının ardından cadde ve sokakların buzla kaplanmasıyla "karpatik" satışlarında artış olduğunu söyledi

Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı kent merkezindeki kar ve özellikle buz tutmuş, cadde, sokak ve kaldırımlarda güvenli yürümeyi sağlayan "karpatik"e yoğun talep olduğunu belirten Demir, "Ağır kış şartlarından dolayı kaldırımlar, caddeler her taraf buz tuttu. Bu nedenle vatandaşlar karpatiklerini takmaya başladı. Kaymadan rahatlıkla yürüyebiliyorsunuz. Son bir ay içerisinde karpatiklerden 250 adet sattık. Hala yoğun bir talep var. Takılışı çok basit ve yürüyüşte hiçbir şekilde rahatsızlık vermiyor. Buzlu yollarda sağlıklı, güvenle yürümek istiyorsanız mutlaka karpatik takmalısınız" diye konuştu.

Demir, her türlü ayakkabı ve bota takılabilen karpatik’in çiftinin 15 liradan satıldığını sözlerine ekledi.

Kar patiği satın alan Osman Yıldız da "Buz tutan yollarda yürürken kafanızı, kolunuzu kırmak istemiyorsanız karpatik takın öyle yürüyün" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 15.01.2016 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.