20 Ocak 2016 Çarşamba 18:23
Kars'da  Harekatı'nın 101. Yıl Dönümü

 Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilçede "Allah-u Ekber Dağlarının Kardelenleri" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programda, Fevzi Çakmak İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oyunda, Allah-u Ekber Dağlarında şehit düşen 90 bin askerin hikayesini anlatıldı.

İlçe Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, programda yaptığı konuşmada, bundan 101 yıl önce Allah-u Ekber Dağlarında şehit olan 90 bin askerin hatıralarının ilkokul öğrencileri tarafından sergilenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Allah-u Ekber Dağları'nda vatan evlatlarının toprağına, bayrağına nasıl sahip çıktığını çocukların tiyatro ile yansıttığını anlatan Karaman, şöyle dedi:

"Ecdadımızın bu vatanı bizlere canları, kanları pahasına bırakabilmek için ne kadar fedakarlık ettiklerini unutmamamız açısından bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor. Çanakkale ve Sarıkamış başta olmak üzere ülkemizi düşmanlardan korumak için şehit düşen kahraman askerlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum."

Programda, şehitler anısına şiir ve slayt gösterimi de sunuldu.

 

Son Güncelleme: 20.01.2016 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.