17 Ocak 2016 Pazar 17:23
Kars'da Kış Oyunları Festivali Başladı

Türkiye'nin ilk kış oyunları festivali olan Sarıkamış Kış Oyunları Festivali renkli görüntülerle başladı.

Kristal karı ve Sarıçam ormanlarıyla ünlü Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde düzenlenen festival, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Eksi 36 Derneği'nin işbirliğiyle ve "Karda Kışta Oyun Heyecanı" sloganıyla start aldı.

Profesyonel ve amatör sporculara açık olan ve kış sporlarının ulusal ve uluslararası alandaki ünlü isimlerinin de katıldığı festivalin ilk gününde, ralli cross yarışması, bisikletle karlı dağdan inme etkinliği, kayak ve çocuklar için kumandalı oyuncak araba gösterisi, iglo yapımı, caterham araçların kar şovu ve dağ bisikleti ekiplerinin gösterisi gibi birbirinden renkli etkinlikler düzenledi.

Vali Günay Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, önceden küçük çaplı yapılan bu faaliyetleri uluslararası düzeye çıkarmak için ilk adımı attıklarını söyledi.

Sarıkamış'ın doğal güzellikleri, turizm potansiyeli ve alt yapısıyla daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirten Özdemir, şöyle devam etti:

"Sarıkamış, dünyada bu tür faaliyetlerin yapılacağı ender yerlerden birisi. Bu yıl, bu faaliyetlerde kamu ve yerel iş adamlarımız sponsor oldu. Bundan sonra yapacağımız uluslararası düzeydeki etkinlikleri, Türkiye genelindeki büyük firmalarla birlikte yapmak istiyoruz. Buradan ilgili firmaları Sarıkamış'a davet ediyorum."

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış'ta artık 12 ay turizm faaliyetleri yapılacağını ve uluslararası boyutta etkinlikler düzenlenmesi için çalışmalar başlattıklarını ifade etti.

Türkiye Ralli Şampiyonu Murat Bostancı, vatandaşların yoğun ilgisi üzerine karda gösteri sürüşü yaptı ve "İlk defa Sarıkamış'a gelerek kar üzerine çıktım. Çok keyifli ve güzel bir organizasyon. Avrupa Şampiyonası için iki hafta sonra Letonya'da kar üzerinde yarışacağım. Bu yüzden benim için iyi bir antrenman oldu" dedi.

- 2. etap telesiyej tesisinde test çalışmaları başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Daire Başkanlığının desteğiyle yenilenen Sarıkamış Kayak Merkezi'nin yenilenen 2. etap telesiyej istasyonunda deneme yapıldı.

Test aşamasındaki telesiyej, Türk bayrağı ve çam fidanları bırakılarak çalıştırıldı. Test sürüşünün başlamasının ardından Kafkas Halk Dansları Topluluğu bir gösteri sundu.

Etkinliklere, Iğdır Valisi Davut Haner, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ile AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın da katıldı.

Kış oyunları festivali, yarın yapılacak çeşitli etkinliklerle sona erecek.

Son Güncelleme: 17.01.2016 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.