18 Ocak 2016 Pazartesi 09:56
Kars'da Kış Oyunları Festivali


Sarıkamış Kış Oyunları Festivali, offroad yarışları ve karda kaşar yuvarlama oyunu ile sona erdi.

Türkiye’nin ilk Kış Oyunları Festivali, kristal karı ve sarıçam ormanlarıyla ünlü Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nin 1. etap pistler bölgesinde bugün yapılan offroad yarışları ve karda kaşar yuvarlama oyunu ile tamamlandı.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve Eksi 36 Derneğinin işbirliğiyle “Karda Kışta Oyun Heyecanı” sloganıyla gerçekleştirilen festival, iki gün sürdü.

Son gün 40 yarışmacının ter döktüğü offroad yarışları, renkli görüntülere sahne oldu. Zaman zaman pistten çıkarak kara saplanan araçlar, görevliler tarafından güçlükle çıkarıldı.

Off road yarışlarının ardından Türkiye Rally Şampiyonu Murat Bostancı'nın karlı pistteki gösterisi beğeni topladı. Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, gösterinin son turunda aracına bindiği Bostancı’ya eşlik etti.

"Karda kaşar yuvarlama" oyununa katılan kayak severler ise 15 kiloluk kaşarı tutabilmek için yoğun çaba sarf etti.

Ödül töreni ile sona eren etkinliklere, Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son Güncelleme: 18.01.2016 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.