20 Temmuz 2016 Çarşamba 10:53
Kars'ta 19 Tutuklama

KARS  - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, Kars'ta gözaltına alınan 25 askerden 19'u tutuklandı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 25 askerden 10 subay ve 9 uzman erbaş çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince "darbeye teşebbüs" suçundan tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 6 er de salıverildi.

Tutuklanan 14. Mekanize Piyade ve 9. Komando tugaylarında görevli Tank Albay Ekrem Bahşi, Tank Yarbay Nihat Uçan, Yarbay Gürhan Yener, Yarbay Ali Ercan Ormanoğlu, Kara Pilot Kurmay Binbaşı Erdinç Serçe, Binbaşı Serhat Demircan, Binbaşı Muhlis İpekliler, Kıdemli Yüzbaşı Sedat Kılınç, Üsteğmen Oğuzhan Akkaya, Teğmen Şuayip Çıtlat ile 9 uzman erbaş cezaevine gönderildi.

Soruşturma kapsamında halen gözaltında bulunan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı ve 9. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetkin'in bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniliyor.

Son Güncelleme: 20.07.2016 11:14
Anahtar Kelimeler:
FETÖKarsTutuklama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.