27 Temmuz 2016 Çarşamba 17:58
Kars'ta 87 Tutuklama

Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 337 şüpheliden aralarında 2 vali yardımcısı ile 2 tuğgeneralin de bulunduğu 87'si tutuklandı.

edinilen bilgiye göre, Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte darbe girişiminde bulundukları ve FETÖ'yle bağlantısı tespit edilen Kars Vali Yardımcıları Adem Ünal ve Ali Karakaya, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı ve 9. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetkin ile hakim, savcı ve emniyet mensuplarının da aralarında bulunduğu 337 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında bulunan 2 vali yardımcısı, 2 tuğgeneral, 11 hakim ve savcı, 3 polis, bir albay, beşer yarbay ve binbaşı, 6 yüzbaşı, onar üsteğmen ve astsubay, 3 teğmen, bir asteğmen ve 28 uzman erbaş cezaevine gönderildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 41'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 43'ü ise emniyet veya çıkarıldıkları adli mercilerden salıverildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden 166'sının ise ifade işlemleri sürüyor.

Son Güncelleme: 23.08.2016 12:06
Anahtar Kelimeler:
FETÖKars
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.