20 Ekim 2015 Salı 19:15
Kars'ta Afete Hazır Okul Projesi

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sarıkamış ilçesinde ilk ve orta öğretim okulu öğrencilerine yönelik "Afete Hazır Okul Projesi" kapsamında seminer verdi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'ndaki seminerde konuşan İl AFAD Müdürü Oktay Ayğan, afete hazırlık ve bilinçlendirme eğitimleri kapsamında Kars'ta ulaşılmadık vatandaş bırakmamak amacıyla, bütün okullardaki öğrenci ve personele ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Ülke nüfusunun yüzde 98'inin deprem bölgelerinde yaşadığı gerçeğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Ayğan, şöyle konuştu:

"Vatandaşları depremler konusuna hazırlamak birinci önceliğimiz. Olası deprem afetlerinde vatandaşlarımızın panik ve bilinçsizlikten kaynaklanan hareket tarzlarından ötürü can kayıpları ve yaralanmalar yaşanmaktadır. AFAD olarak depremle yaşamayı öğrenme konusunda vatandaşlarımıza deprem öncesi, sırası ve sonrasında alması gereken önlemler hakkında detaylı bilgiler vermekteyiz."

Konuşmanın ardından öğrencilere, deprem öncesi, sırasında ve sonrasında uygun davranış biçimlerini anlatan sunum gerçekleştirildi.

 

Son Güncelleme: 20.10.2015 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.