11 Nisan 2015 Cumartesi 12:43
Kars'ta 'Alo Küpe Hattı' hizmette

 

KARS  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen "Alo Küpe Hattı" hizmete girdi.

Kurumun hizmet binasında düzenlenen törene, Vali Günay Özdemir, İl Müdürü Hüseyin Düzgün ve şube müdürleri katıldı.

Vali Özdemir, yaptığı konuşmada, tarım hizmetlerinin vatandaşa bir telefon kadar yakın hale getirildiğini belirterek, modern yönetim anlayışının artık hizmetlerin vatandaşın ayağına gittiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kars'ta tarım ve hayvancılık anlamında vatandaşı rahatlatacak bir uygulama olacağını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Kars, tarım ve hayvancılık anlamında Türkiye'nin en önemli illerinden birisi. Türkiye'yi besleyen, et konusunda, hayvancılık konusunda hizmet eden bir ilimiz. Burada yapacağımız her türlü modern çalışmalar sadece Kars'a değil Türkiye'ye önemli katkılar sunacak. Hayvancılıkta Türkiye'nin en önemli illeri arasında olmamız münasebetiyle bu uygulamada da ilk sıralarda yer almamız hayvancılığa ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Düzgün de 7 gün 24 saat hizmet eden sistem sayesinde personel ve yetiştiriciler açısından kolaylıklar sağlanacağını söyledi.

Kars'ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirten Düzgün, ''Kars, hayvancılığı ön planda olan bir şehrimiz. 45 bine varan işletme sayısıyla Türkiye'de işletme alanında ilklere oturan bir iliz. Yapılan hayvancılık bundan 10 sene önceki gibi rastgele değil, her şeyin kayıt altına alındığı, kayıtlarının tutulduğu bir sistemle yapılıyor" diye konuştu. 

Türkiye'de yaklaşık 10 ilde uygulanan Alo Küpe Hattı'na Kars'ta da geçtiklerini ifade eden Düzgün, uygulamanın hem personel açısından hem de çiftçi açısından kolaylıklar sağlayacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından, Metin Korkut isimli yetiştirici Alo Küpe Hattı'nı arayarak başvuruda bulundu.

Yetiştiriciler buzağıları doğduğu zaman il ve ilçe müdürlüklerine gelip dilekçe vermeden, 7 gün 24 saat "444 26 96" nolu ''Alo Küpe Hattı'' sayesinde başvuru yapabilecek ve kayıt bırakılabilecek.  

 

Son Güncelleme: 11.04.2015 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.