23 Ekim 2015 Cuma 14:16
Kars'ta anıldı 'Kerbela şehitleri'

  Kars'ta Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin bin 376'ncı yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Kerbela Olayı'nın bin 376'ncı yılı dolayısıyla Ehlibeyt Işıklı Camisi'nde düzenlenen törene Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve İl Müftüsü Mehmet Genç de katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Ehlibeyt Işıklı Camisi alimi Seyit Ahmet Erdem, yaptığı konuşmada, İslam dini, peygamberi ve Kur'an-ı Kerim gibi ehlibeytin de evrensel olduğunu belirtti. 

Ehlibeytin özelde Müslümanların, genelde ise tüm dünyanın ortak değeri olduğunu ifade eden Erdem, şunları söyledi: 

"Bizleri bugün bir araya getiren o ortak değere vermiş olduğumuz değerdir. Bu dünya hepimize yetecek kadar geniş, bu cennet vatanımız hepimizi mutlu edecek kadar güzel, bu milletimiz dünya milletlerine liderlik yapabilecek kadar şuurlu, birlik ve beraberliğimizi bütün dünyaya sergileyecek kadar da akıllıyız. Bizleri buraya getiren Hazreti Hüseyin’in de bizlere vermiş olduğu mesaj birlik ve beraberlik mesajıdır." 

İl müftüsü Mehmet Genç de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in mesajını okudu.

Edilen duanın ardından "deste grupları" sine dövüp zincir vurarak Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'na yürüdü. 

Vali Özdemir, Belediye Başkanı Karaçanta ve il müftüsü Genç tören öncesi Hazreti Ali Çarşı Camisi'ni de ziyaret ederek cemaatle bir araya geldi. 

Son Güncelleme: 23.10.2015 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.