21 Nisan 2016 Perşembe 13:23
Kars'ta Ayılar İçin Ormana Meyve Fidanı Dikildi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 2 hektarlık ormanlık alana, boz ayıların yiyecek sıkıntısı çekmemesi için yabani meyve fidanları dikildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kars Şube Müdürlüğü, boz ayıların ormanda yiyecek bulamaması nedeniyle zaman zaman yerleşim yerlerine gelmesini önlemek amacıyla çalışma başlattı.

Sarıkamış Milli Parkı sınırlarında, Çamaşır Deresi mevkisindeki 2 hektarlık alana, doğal bitki örtüsüyle uyumlu yabani meyve fidanları dikildi.

Şube Müdürü Murat Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışma kapsamında, bölgenin habitatına uygun yaklaşık 2 bin fidan dikileceğini söyledi.

Çamaşır Deresi mevkisine 450 ahlat, 350 kadın tuzluğu, 110 kuşburnu ve 220 kiraz fidanı diktiklerini anlatan Doğanay, "Çalışmayla, son yıllarda yerel ve ulusal medyada da sıkça gündeme gelen, ayıların beslenmek için ilçe merkezine inmesini önlemeyi amaçlıyoruz." dedi.

Boz ayıların yaşam alanlarının daha verimli hale getirilmesiyle bu sorunun ortadan kalkacağını vurgulayan Doğanay, şunları kaydetti:

"İnsan ile ayı çatışmasını önlemek için tedbir amaçlı fidan dikimi yaptık. İlçeye çok yakın alanda yaşayan ayılar, besin bulmak için merkeze sıkça iniyor. Dikimini gerçekleştirdiğimiz fidanlar, çalı formunda meyve ağaçlarıdır. Yörenin habitatına uygun oldukları için de dikildikleri yere daha kolay uyum sağlayacaklardır. Fidanlar, 2-3 yılda meyve vermeye başlayacak. Bu fidelerin vereceği meyveler, bölgede bulunan ayıların beslendiği meyvelerdir."

Fidan dikimine Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve Belediye Başkanı Göksal Toksoy da katıldı.

Son Güncelleme: 22.04.2016 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.