15 Nisan 2015 Çarşamba 13:23
Kars'ta 'Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye' konulu konferans

Kars'ta Birlik Vakfı Şube Başkanlığı tarafından, "Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye" konulu konferans düzenlendi.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan, Türkiye'de gündemi oluşturan en önemli konulardan birinin başkanlık sitemi olduğunu söyledi.

Bugün Türkiye'de yeni bir anayasa yapılması, başkanlık sistemine geçilip geçilmemesi ekseninde bir tartışma olduğunu belirten Turhan, "200 yıldır süren siyasal sistem tartışması ve arayışlarının temelinde daha fazla özgürlük ve demokrasi ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, hedeflenen siyasal değişikliklerin bunu sağlayıp sağlamayacağı iyi düşünülmelidir" diye konuştu.

Konferans, Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yusuf Durmuş ve KAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Ural tarafından katılımcılara plaket takdim edilmesiyle son buldu.

Son Güncelleme: 15.04.2015 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.