22 Haziran 2015 Pazartesi 11:52
Kars'ta 'Beraber Az mı Tuz Ekmek Yedik' projesi

KARS - Ermenistan'ın ünlü piyanisti Tigran Hamasyan, "Beraber Az mı Tuz Ekmek Yedikprojesi kapsamında Kars'ın Ani Harabeleri'nde konser verdi.

Kafkasya Ticaret ve Kalkınma Ağı ile Kars Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneğince yürütülen proje kapsamında Kars'a gelen piyanist Hamasyan ve beraberindeki 25 kişilik Ermenistan Devlet Oda Korosu üyeleri, Türkiye-Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri ve tarihi yerleri ziyaret etti.

Anadolu Kültür Derneği Proje Koordinatörü Tamar Nalcı, yaptığı açıklamada, Hamasyan'ın dünyanın birçok yerinde tarihi yapılar ve kiliselerde konser düzenlediğini söyledi.

Hamasyan'ın kendi yorumuyla "kilise müziği konseri" verdiğini belirten Nalcı, şöyle devam etti:

"Programın ilk konseri Ani'de. Buradan Akdamar Adası'na geçerek, orada konser düzenleyecek. Ardından Diyarbakır, Kayseri ve 29 Haziran'da Vakıflı köydeki Ermeni kilisesinde konserleri olacak. Türkiye ayağında son konser, İstanbul Kültür Sanat Vakfının düzenlediği İstanbul Caz Festivali kapsamında verilecek. Hamasyan, Türkiye'nin ardından diğer ülkelerde turnesine devam edecek. Aynı zamanda bütün bu sürecin belgesel filmi de yapılıyor. Belgesel ekibi, grupla tüm konserlere katılarak süreci takip ediyor."

Nalcı, hem kendileri hem de müzisyenler için bunun tarihi bir an olduğunu ifade ederek, "Ermenilerin de Ani'deki geçmişleri nedeniyle, çok önemli ve duygu dolu anlar yaşıyorlar. Derneğimiz Türkiye'deki konser organizasyonlarında Hamasyan'a yardımcı oluyor" dedi.

Daha sonra piyanist Hamasyan, koro eşliğinde konser verdi. Konseri, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Katherine Van de Vate de izledi.

 

karsta-beraber-az-mi-tuz-ekmek-yedik-projesi.jpgkarsta-beraber-az-mi-tuz-ekmek-yedik-projesi-001.jpgkarsta-beraber-az-mi-tuz-ekmek-yedik-projesi-002.jpgkarsta-beraber-az-mi-tuz-ekmek-yedik-projesi-003.jpgkarsta-beraber-az-mi-tuz-ekmek-yedik-projesi-004.jpgkarsta-beraber-az-mi-tuz-ekmek-yedik-projesi-005.jpg

Son Güncelleme: 22.06.2015 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.