13 Mayıs 2016 Cuma 16:18
Kars'ta, Büyükbaş Hayvanların Hareketliğine Kısıtlama

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, il merkezi ile bağlı ilçe ve köylerinde büyükbaş hayvanlar için başlatılan çiçek aşısı nedeniyle hayvan hareketliliğine mayıs ayı sonuna kadar kısıtlama kararı alındı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars bölgesinde gerek hayvansal, gerekse bitkisel açıdan her hangi bir sorunun olmadığını, mevsimsel nedenlerden dolayı hayvanların bir hastalığa maruz kalmaması için tedbir amaçlı karar aldıklarını söyledi.

Özellikle çiçek hastalığının bölgeye girmemesi için ücretsiz çiçek aşısı kampanyası başlattıklarını belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Bu ay sonuna kadar hayvan hareketliliğine kısıtlama koyduk. Bunun nedeni hastalık yada başka bir risk değildir. Haziran ayından itibaren çiçek aşısı yapılmamış sığırların satışı ve hareketliğine engel koyulacak. Yani çiçek aşısı yaptırmayan vatandaşlarımız hayvanlarını satamayacak, sağlık raporu alamayacak. Tabi biz bu manada üç aydan büyük tüm büyükbaş hayvanlarımızın çiçek aşısı yapılması için seferberlik ilan ettik."

Düzngün, aşı ücretlerinin ise İl Özel idaresi tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.

 

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.