24 Nisan 2015 Cuma 18:01
Kars'ta çiftçilere fidan dağıtılacak

KARS - Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce çiftçilere fidan dağıtılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, Kars'ta yeşilliğin artırılması amacıyla fidan dağıtımına başlayacaklarını dile getirdi.

Düzgün, köylerde, evlerin önünde, bahçelerde, altında gölgelenebilecek ağaçların ilin iklimine katkısı olacağını belirterek, bölge tarımının da çeşitleneceğini söyledi.

Ağaçlandırmanın ticari amaçlı olmadan evlerin önünde, tarla aralarında yapılacağını ifade eden Düzgün, bu kültürü geliştirmek adına örnek olmak düşüncesiyle kısıtlı sayıda da olsa il merkezi, ilçe ve köylerde fidan dağıtımının devam edeceğini belirtti.

İlk etapta az sayıda olsa da üreticilerin taleplerine göre bu yıl sonbahar döneminde daha fazla fidan getirmeyi planladıklarını dile getiren Düzgün, "İlimiz tarımını verimli hale getirmek, çiftçilerimizin gelir düzeyini arttırmak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla meyvecilikle uğraşmak isteyen çiftçilerimize bin 110 elma, 750 kayısı, 420 armut, 320 kiraz, 260 erik, 50 dut ve 130 gül fidanı olmak üzere toplam 3 bin 402 fidan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'müz döner sermaye birimince ihaleye çıkılarak tanesi 8 liradan temin edilmiş olup çiftçilerimize dağıtımı gerçekleştirilecektir. Umuyoruz ki Kars meyvecilikte önemli bir konuma gelir" diye konuştu.

Kars'ta çiftçilere fidan dağıtılacak

Kars'ta çiftçilere fidan dağıtılacak

Son Güncelleme: 24.04.2015 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.