26 Ağustos 2015 Çarşamba 10:37
Kars'ta doğalgaz boru hattı

KARS (AA) - Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış ilçesinden geçen Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'na yapılan terör saldırısına ilişkin, "Patlamada can ve mal kaybının olmaması sevindirici, gerekli önlemler alındı, en kısa sürede borulardaki tamirat yapılıp gaz akışı sağlanacak" dedi.

Kaymakam Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çataldere Dikenli Tabya mevkisinden geçen doğalgaz boru hattına bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırının ardından gaz akışının kesildiğini ve bölgede geniş güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.

Patlama sonucunda herhangi can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirten Karaman, "Gerekli önlemler alındı, en kısa sürede borulardaki tamirat yapılıp gaz akışı sağlanacak. Şu an itibarıyla bölge kontrol altına alındı. Erzurum'dan gelecek BOTAŞ ekibi patlama bölgesinde tahrip edilen boruların tamirine başlayacak. Kısa süre içerisinde gerekli tamir ve onarım işleri tamamlandıktan sonra gaz akışı sağlanacak" diye konuştu.

Öte yandan patlatılan doğalgaz borusunun parçaları 200 metrelik alana saçıldı. Çelik borularla döşenmiş hattın 15 metrelik bölümünün hasar gördüğü belirtildi.

Son Güncelleme: 26.08.2015 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.