27 Haziran 2015 Cumartesi 15:17
Kars'ta Doğu Türkistan eylemi

Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel, Doğu Türkistan'da Çin polisi tarafından 28 Müslüman Uygur Türkünün şehit edilmesini kınadı.

Adıgüzel, yaptığı yazılı açıklamada Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'da uzun yıllardan beri zulmün devam ettiğini anımsattı.

Her ramazan ayında bu zulüm ve baskının arttığını vurgulayan Adıgüzel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar. İçinde bulunduğumuz bu ramazan ayında da tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur. Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya da işkence sonucunda katliamla sonuçlanmaktadır."

Son Güncelleme: 27.06.2015 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.