30 Mart 2015 Pazartesi 11:00
Kars'ta domuz gribi şüphesi

KARS (AA) - Kars'ta hastaneye başvuran bir kişi, H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle gözlem altına alındı.

Selim ilçesinde ikamet eden solunum yolu ve akciğer enfeksiyonu rahatsızlığı şikayeti olan N.K. (62), Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvurdu.

Acil serviste yapılan ilk müdahalesinin ardından, H1N1 virüsü şüphesiyle tedaviye alınan hasta, gözlem altında tutuluyor.

N.K'nin gerekli tahlillerinin yapılarak, Ankara'ya gönderildiği ve sonucunun iki gün içerisinde belli olacağı öğrenildi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte şu ana kadar domuz gribi vakasıyla karşılaşmadıklarını, şüphelendikleri bir hastanın tahlillerini Ankara'ya gönderdiklerini söyledi.

Domuz gribi vakasıyla karşılaşıldığında uzman hekimler tarafından tahlil ve tetkiklerinin yapıldığının altını çizen Kan, "Şüphelendiğimiz tahlilleri Ankara'ya gönderiyoruz. Bu süre zarfında domuz gribi şüphesiyle gözetim altında tutulan hastanın, klinik uzman hekimlerce tetkik ve kontrolleri devam ediyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan domuz gribiyle ilgili talep ettikleri ilaçların geldiğini anlatan Kan, "İlçedeki ve kent merkezindeki hastanelere bu ilaçların dağıtımını yaptık. İlimizde yaşanacak domuz gribi vakalarına karşı tüm tedbirlerimizi aldık. Bu vakanın da sonuçlarını bekliyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.03.2015 11:01
Anahtar Kelimeler:
KarstaDomuzGribişüphesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.