24 Haziran 2016 Cuma 19:08
Kars'ta Gesam Üyelerinden Sergi

 Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) üyeleri, 56. sergisini Kars'ta açtı.

"Türkiye Sergileri" çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan "GESAM Üyeleri Kars Sergisi"nin açılışını, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ve GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe yaptı.

Vali Doğan, burada yaptığı konuşmada, eserlerin telif hakkına dikkat çekerek, "Bu iş çok zahmetli bir iş, el emeği göz nuru olduğu için telif hakkı da çok önemli. İnsan özgün bir eser ortaya koyuyor. Sonra sizin yaptığınız eserlerin taklitleri, benzerleri, sizin eserdeki renkler, tonlar çalınmış oluyor. O yüzden bu emek hırsızlığına girmiş oluyor. Dolayısıyla devlet olarak koruma altına alındı." diye konuştu.

GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe de her ay bir sergi açtıklarını ancak amaçlarını sergi açılışı yapmak olmadığını söyledi. Demirtepe, gayelerinin güzel sanatlar dalında telif hakkının korunması olduğunu vurguladı.

Demirtepe, 17 sanatçının yaptığı 32 eserin Kars'ta sergilendiğini dile getirerek, serginin 1 Temmuz'a kadar açık kalacağını sözlerine ekledi.

Konuşmalarını ardından, Vali Doğan ve beraberindekiler, sergiyi gezerek sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı.

Kars'ta Gesam Üyelerinden Sergi

Kars'ta Gesam Üyelerinden Sergi

Kars'ta Gesam Üyelerinden Sergi

Kars'ta Gesam Üyelerinden Sergi

Son Güncelleme: 25.06.2016 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.